Wat ik leuk vind

Mijn passie is het veld en mijn bedrijf.

Ik ben in het bedrijfsleven sinds 2004 in de freesindustrie. Ik heb voor vele molens gewerkt, waaronder: Gent, Groningen, Antwerpen, Utrecht, Nijmegen, Rotterdam en Amsterdam. Ik heb een paar workshops op deze blog en ik heb ontmoet een heleboel mensen die het geluk hebben gehad om te hebben gewerkt met mij op deze workshops. Ik geef ook veel cursussen voor molenaars. Mijn laatste cursus is op het frezen tafels in mijn blog. Kijk op mijn Facebook en Instagram voor meer informatie over hoe je deze cursus te krijgen. Ik post ook een aantal van mijn werk op mijn Facebook-pagina. U ook mijn Facebook-pagina volgen als u een molenaar of een student bent. Hier vindt u meer foto's van mijn freestafel in Gent, België.

Ik heb dit altijd al willen doen omdat ik een liefde heb voor alles wat met frezen en een passie voor de fijne kneepjes ervan. Ik zal schrijven over het freesproces van een verscheidenheid aan tafels, maar ik zal me ook richten op verschillende manieren om een tafel te frezen. Ik wil dat jullie allemaal in je keuken beginnen en er zo ver mogelijk in komen. Ik zal u verschillende methoden en processen laten zien als ik ga en u laten zien hoe u de tafel molen als je verder gaat. U krijgt ook te zien wat ik leuk en niet leuk over frezen.

Wat is frezen?

Frezen is een techniek die wordt gebruikt om een tafel te frezen. De tabel wordt overgelaten aan zijn kant voor een periode van tijd om een patroon te vormen en vervolgens een oppervlak voor frezen. Frezen gebeurt met een pers of met een voorhamer. Beide zijn zeer snelle en eenvoudige processen en kan worden gedaan door iemand met weinig of geen freeservaring.

In 2016 werd ik geïnterviewd door de populaire online Nederlandse media "De Telegraaf".

Ik heb het frezen van tafels voor meer dan 15 jaar. Ik ben een autochtone Nederlander, geboren in Den Haag in 1980. Ik woon in Amsterdam, de grootste Nederlandse stad. Sinds 2002 werk ik in de frees- en freestafelindustrie. Mijn belangrijkste focus in freestafel ligt op het frezen van hoogwaardige stalen onderdelen voor de wereldwijde markten zoals Europa, de VS, Afrika, Azië en het Midden-Oosten. Ik werk met de beste molenaars in Nederland, waaronder mijn belangrijkste concurrent Millcobre in Nederland. Mijn doel is om de meest goed geïnformeerde over de freestafel industrie die ik kan zijn. Ik deel graag de ervaring, kennis en ervaringen van freestafels.

In deze blog wil ik het bespreken van het frezen tafeldelen. Het deel van de freestafel is het onderdeel dat de hardste onderdelen heeft en het minst flexibel is en het duurst kan zijn.

Mijn Ebook, dat "Milling Tables: The Book of Simple Techniques" heet, heeft meer dan 3000 pagina's, dus je hebt in één keer een mooi overzicht. Als je iets vindt in deze blog die je leuk vindt, deel het dan in de comments. Ik zou het graag willen weten. Het boek is gratis en te downloaden via mijn website (zie mijn contactgegevens). Ik heb ook een heleboel andere boeken om uit te kiezen: "Basic Milling Table en Table Saw Techniques", "Milling Table with Rivets and Milling Router", "Milling Tables: The Complete Guide" of "Milling Table Construction Methods".

U ook geïnteresseerd zijn in mijn andere frezen tafel posten:

Hier zijn de freestafel technieken, tips en video's die ik heb gepost op mijn site: Voor meer informatie over deze freestafel zie mijn freestafelpost "How to Build a Milling Table". De freestafel is een uitstekende manier om een mooie werkomgeving te creëren op een goedkope manier. Ik weet zeker dat de meesten van jullie hebben gezien en gebruikt een freestafel in uw huis, bedrijf of school.